Varkenshouderij

Nieuws 1908 x bekeken 2 reacties

POV zwaar teleurgesteld over Brabantse plannen

De POV zegt zwaar teleurgesteld te zijn over de plannen van Gedeputeerde Staten (GS) in Noord-Brabant.

Als de plannen daadwerkelijk worden doorgezet, zal de organisatie naar de rechter stappen. Dat laten voorzitter en vice-voorzitter Ingrid Jansen en Eric Douma weten. Daarmee reageren ze op het voornemen van de provincie om nieuwe wetgeving inzake emissies uit stallen naar voren te halen, van 2028 naar 2022.

‘Maatregelen niet in verhouding tot verwachte milieuwinst’

GS heeft volgens de POV totaal geen oog voor de dramatische gevolgen voor honderden varkenshouders en hun gezinnen. Ook staan de maatregelen volgens de belangenbehartiger totaal niet in verhouding tot de verwachte milieuwinst. “De stikstofruimte die door het verdwijnen van honderden boeren-familiebedrijven vrijkomt, komt volgens GS immers ten goede aan ‘andere sectoren’. Per saldo wordt er dus nauwelijks milieuwinst geboekt, terwijl er wel een kaalslag onder veehouders wordt uitgevoerd”, zeggen Jansen en Douma.

Op 7 juli stemt Provinciale Staten over het plan van GS.

Laatste reacties

  • John*

    als de boeren sneller beperken, komt er ruimte voor andere takken van sport, een camping en andere recreatie. Maar als je als provincie het boeren onmogelijk maakt, of het zover brengt dat net de grotere bedrijven kunnen overleven (zonder uit te breiden) dan staan er straks heel stallen, erven en boerderijen te verpauperen. Hoe aantrekkelijk is het om te kamperen, fietsen of op een andere manier te recreëren tussen de bouwvallen? Het oostblok van de jaren 90 in brabant, ik zie het al voor me..

  • alco1

    Sommige gedeelten van deze gebieden hebben te maken met "fouten" in het verleden.
    Alleen natuurlijk verloop of aantrekkelijke uitkoop mag hierin uitkomst bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.