Foto: EPA VarkensNieuws

Vion sluit Duitse varkensslachterij

Vion sluit haar varkensslachterij in Zeven, een plaats in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

In de slachterij worden wekelijks 18.000 tot 20.000 varkens geslacht. Volgens Vion is de sluiting onvermijdelijk; de slachterij draait verlies en zal dat vermoedelijk ook blijven doen. Onder meer doordat de slachterij geen licentie heeft voor de export naar Aziatische bestemmingen.

De slachterij stamt uit 1972. Om de slachterij geschikt te maken voor export naar verre bestemmingen met hoge en specifieke eisen, zou Vion volgens een woordvoerder onverantwoord grote investeringen moeten doen. Omdat Vion relatief dichtbij slachterijen heeft, wordt hier niet voor gekozen. De weggevallen capaciteit wordt door Perleberg en Emstek overgenomen.

Productiecapaciteit Emstek opgevoerd

In het geval van Emstek wordt de productiecapaciteit opgevoerd van 70.000 naar 80.000 dieren in de week. De locatie in Emstek is groot en modern genoeg om effectief te kunnen concurreren als regionale en internationale productielocatie. In 2014 sloot Vion al een nabije locatie in Lingen, die relatief klein was en steeds minder aanvoer kreeg uit Nederland.

De varkensvleesmarkt is volgens Vion enorm veranderd in de laatste jaren. Vroeger was sprake van een regionale of nationale markt, nu wordt het varken steeds meer wereldwijd tot waarde gebracht. De sluiting treft 113 medewerkers waarvan een aantal herplaatst wordt bij andere Vion-locaties.

Beheer
WP Admin