Foto: Ruud Ploeg VarkensNieuws

Stoelendans beheerst varkenshouderij

Het bestuur van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) maakt tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) bekend dat zij Ingrid Jansen en Eric Douma respectievelijk voordragen als voorzitter en vice-voorzitter van het POV-bestuur.

De bestuurders Johan van Hal en Frank Donkers leggen met onmiddellijke ingang hun functie neer en treden per direct terug. Bestuurslid Mark Tijssen treedt af tijdens de ALV op maandag 20 maart aanstaande.

De benoeming van Jansen en Douma is tijdelijk, vermeldt het bestuur in een persbericht. Over de achtergrond van deze opmerkelijke stoelendans wil het bestuur geen mededelingen doen. Wel laat het weten dat het belang van één varkensgeluid voorop staat en dat alle andere zaken daaraan ondergeschikt zijn.

Verantwoording afleggen

Tijdens de ALV zal het bestuur verantwoording afleggen over de afgelopen periode. De agrarische pers wordt uitgenodigd om deze ALV bij te wonen. Vorige week maakten Jansen en Douma bekend met onmiddellijke ingang terug te treden uit het POV-bestuur. Deze aankondiging kwam als een complete verrassing voor varkenshouders en de overige bestuurders van de POV.

Beheer
WP Admin