Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Slachthuis in Tielt moet stoppen

De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft opdracht gegeven om de vergunning van het slachthuis in Tielt in te trekken.

De activiteiten worden stilgelegd. De minister zet die stap na de verspreiding van beelden over de praktijken binnen het slachthuis en een bezoek van de inspectie. Animal Rights bracht de misstanden in het Vlaamse varkensslachthuis aan het licht met een undercoveronderzoek.

Supermarkt Delhaize maakt bekend de samenwerking met de Debra Groep – waar het slachthuis onder valt – per direct stop te zetten. Vlees van de Debra Group werd in de supermarktketen verkocht onder de naam ‘Beter voor iedereen.’

Ook andere partijen spreken hun afschuw uit over de getoonde beelden. Het Algemeen Boerensyndicaat zegt geschokt te zijn. “Iedere varkenshouder voelt schaamte en onbegrip bij het zien van zoveel gruwel met varkens.”

De boeren vrezen voor een inorme inpact voor de varkenshouderij. Woordvoerder Bart Vergote: “Ons imago was de laatste jaren op een hoger niveau getild dankzij de inzet van zoveel varkenshouders. Deze zijn vandaag teniet gedaan, we staan weer terug waar we begonnen.”

Beheer
WP Admin