Eric Holleman - Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Eric Holleman stapt in Dagelijks Bestuur NVV

Eric Holleman uit Elst (Gelderland) is 23 februari door de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gekozen tot lid van het Dagelijks Bestuur (DB).

Holleman richt zich op de werkzaamheden die voortkomen uit de voorgenomen fusie tussen LTO-varkenshouderij en NVV. Hij heeft samen met zijn broer een zeugenbedrijf en is sinds 2010 actief binnen de NVV. In 2011 trad hij toe tot het regiobestuur van de NVV-regio ‘Rivierengebied’.

Opvolging Frank Donkers

Holleman volgt Frank Donkers op die in dezelfde vergadering afscheid nam van het DB. Donkers vervulde sinds juni 2012 de functie van secretaris binnen het DB. Eerder al maakte hij de keuze om geen deel uit te maken van het overgangsbestuur van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Dit tijdelijke bestuur wordt 20 maart officieel gekozen door de ALV van de POV en blijft actief tot de fusie tussen NVV en LTO-varkenshouderij een feit is.

De fusie wordt naar verwachting in het najaar van 2017 een feit. Dan kiest de ALV van de POV een definitief POV-bestuur en houdt het overgangsbestuur op te bestaan.

Beheer
WP Admin