Varkenshouderij

Nieuws 1080 x bekeken

Europese campagne tegen ingrepen bij varkens

De dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming Nederland (CIWF) is een Europese campagne gestart tegen ingrepen bij varkens.

De dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming Nederland (CIWF) is een Europese campagne gestart tegen ingrepen bij varkens. Onder de naam #EndPigPain eist CIWF van de landbouwministers in de EU dat een eind komt aan het staartcouperen, vijlen van tanden en (onverdoofde) castratie van varkens.

Voor Nederland is een petitie in omloop die is bedoeld voor minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. EndPigPain is een campagne van Eurogroup for Animals, Dit is een samenwerkingsverband van 54 Europese dierenbeschermingsorganisaties, waaronder CIWF Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.