Varkenshouderij

Nieuws 1420 x bekeken 2 reacties

Copa Cogeca blij met oordeel WTO Russische ban

Europese landbouworganisatie Copa Cogeca is blij met de beoordeling van de wereldhandelsorganisatie WTO dat de Russische ban op Europees varkensvlees vanwege Afrikaanse varkenspest illegaal is.

Een importverbod voor levende varkens en vers varkensvlees in verband met een dierziekte mag volgens de internationale handelsregels alleen gelden voor een gebied waar de ziekte heerst. CopaCogeca vreest echter dat boeren geen profijt zullen hebben van het oordeel van WTO, omdat Rusland waarschijnlijk bezwaar zal indienen tegen het oordeel van de WTO. "Hierdoor zullen boeren hier geen voordeel van ondervinden voor 2018", aldus Copa Cogeca.

Laatste reacties

  • tonny60

    Boeren ondervinden ook geen voordeel van Copa Cogeca

  • Snel

    Dat helpt, we schieten er geen zak mee op. De Amerikanen die ons voor `t karretje hebben gespannen exporteren zelf wel naar Rusland. Europa wil `t braafste jongetje van de klas zijn en naait de eigen agro sector een oor aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.