Varkenshouderij

Nieuws 3164 x bekeken

Aankoop zieke biggen vermoedelijke oorzaak varkenspest

De laatste uitbraak van Afrikaanse Varkenspest in de provincie Podlachiën in het noordoosten van Polen is waarschijnlijk veroorzaakt door de aankoop van besmette biggen. Dat meldt nieuwssite ‘Topagrar’.

Volgens de Poolse autoriteiten zijn niet alle vereiste documenten aanwezig om de herkomst van de dieren te kunnen traceren. Er is een onderzoek ingesteld bij de leverancier naar de dubieuze herkomst van de biggen.

Vanwege de waarschijnlijk criminele handelswijze die vermoedelijk achter de laatste uitbraken zit, heeft de Poolse minister van Landbouw, Krzysztof Jurgiel, minister president Beata Szydlo gevraagd een interministeriële taskforce in het leven te roepen. Die krijgt de opdracht een analyse van mogelijke oorzaken van besmetting in kaart te brengen, om op basis daarvan een gedegen bestrijdingsplan te kunnen maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.