Varkenshouderij

Nieuws 1323 x bekeken

Duitse slachterijen verwerken minder varkens

Het aantal varkensslachtingen in Duitsland is in het eerste kwartaal van 2016 aanzienlijk gedaald. Volgens de gepubliceerde cijfers van het Statistische Bundesamt werden in het eerste kwartaal 14,6 miljoen varkens verwerkt.

Dit is 2,5% minder dan in het 1e kwartaal van vorig jaar. De daling wordt volgens het Bundesambt veroorzaakt door een kleiner aanbod van binnenlandse slachtvarkens met 3,1%. Het aantal geslachte varkens van buitenlandse herkomst steeg opmerkelijk genoeg wel met 50.000 varkens naar 1,18 miljoen.

De varkensvleesproductie in de eerste drie maanden van dit jaar kwam op 1,4 miljoen ton, een daling van 2,4%. Dit is 34.500 ton minder dan de eerste drie maanden van 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.