Varkenshouderij

Nieuws 4452 x bekeken 1 reactie

DCA Beursprijs varkens stijgt 1 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 1 cent verhoogd naar €1,43 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt de prijs 21 cent per kilo hoger dan eind april.

In Duitsland heerst deze week onzekerheid na de forse prijsstijging in de afgelopen weken. De producentenvereniging VEZG beet het spits af met een verhoging van de Vereinigungspreis met 5 cent naar €1,53 per kilo geslacht gewicht. De slachterijen stapten echter op de rem en kwamen met een eigen notering (Hauspreis) op de proppen. De meeste slachterijen (waaronder Tönnies en Vion GmbH) willen niet meer betalen dan vorige week, een enkeling (Westfleisch) betaalt toch de Vereinigungspreis.

De huidige situatie zorgt voor veel onzekerheid in de varkensmarkt. Verkopers proberen de hogere Vereinigungspreis te realiseren, terwijl de slachterijen de hand op de knip willen houden. Het varkensaanbod is daarbij relatief krap en de vraag naar slachtrijpe dieren is goed. De prijsverhogingen van de afgelopen weken zijn echter lastig door te berekenen in de verkoopprijzen van het vlees en daardoor stuit de hoop op verder stijgende varkensprijzen op steeds meer weerstand van de slachterijen.

Deze situatie bepaalde ook het beeld van de internetveiling van de Duitse varkensbeurs op vrijdag. Na de prijsverhoging op dinsdag met 3 cent, ging het gemiddelde prijsniveau op vrijdag weer met dezelfde cijfers omlaag naar €1,55 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de veilingprijs 22 cent hoger dan medio april.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • John*

    tja dat is t niveau waarop het vlees voor een half jaar aan de supermarkt verkocht is.. van die prijs mag niet te veel afgeweken worden want dan kost t geld... de varkens net zoals de mest clusteren voor te slachten is nog niet zo n gek idee...

Of registreer je om te kunnen reageren.