Landbouwminister Alexander Tkachev.<br /><em>Foto: ANP</em> VarkensNieuws

Rusland zet deur op een kier voor varkensvlees EU

Rusland en Europa zijn op zoek naar oplossingen met wederzijds voordeel voor handelsbelemmeringen van zekere dierlijke producten. Dat heeft de Russische minister van landbouw, Alexander Tkachev meegedeeld.

Dat meldt nieuwssite Agra Europe. Tkachev sprak deze week in Parijs met vertegenwoordigers van de Europese Commissie. De Russische minister mag officieel niet in de EU komen vanwege zijn rol bij de inlijving van de Krim door Rusland. Desondanks kreeg hij toestemming om naar Parijs af te reizen om de jaarlijkse vergadering van de Wereld Diergezondheids Organisatie (OIE) te bezoeken. Hij sprak daar onder andere met Europees Commissaris van Voedselveiligheid en Gezondheid, Vytenis Andriukaitis, over een gezamenlijke aanpak van de bestrijding van Afrikaanse varkenspest.

‘Blijven werken aan oplossingen’

Aansluitend hierop gingen de bewindslieden in gesprek over de problematiek rond handelsafspraken. Zij hebben afgesproken dat ze op ambtelijk niveau blijven werken aan mogelijke oplossingen. Enkele dagen geleden riep de Europese boerenorganisatie Copa Cogeca de Europese Commissie op om zich beter in te zetten om de Russische importban voor varkensvlees van tafel te krijgen.

Beheer
WP Admin