Varkenshouderij

Nieuws 3733 x bekeken 2 reacties

Plannen voor 32.000 varkens in Landhorst

Varkenshouder Teun Smits in het Brabantse Landhorst wil zijn varkensbedrijf uitbreiden tot 32.000 dieren.

Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van het bedrijf landgoed Princepeel, wordt uitbreid met 12.000 vleesvarkens en 3.000 biggen. Dat meldt de Gelderlander. Volgens de krant wil de varkenshouder door deze uitbreiding de overlast voor de buurt verminderen. Op de locatie aan de Boompjesweg zouden nu 17.000 varkens worden gehouden.

Nog geen vergunning aangevraagd

De plannen zijn nog in een voorstadium en in een informatieavond bekendgemaakt aan de buurt. Inhoudelijk wil Smits geen mededelingen doen, omdat de gehele procedure nog wel meerdere jaren in beslag neemt voordat er werkelijk gebouwd kan worden. Er is dan ook nog geen vergunning aangevraagd, vertelt Smits.

Laatste reacties

  • el

    Nun boer en nun zoog hebt nóóit genoog !

  • boerkebrabant

    wel makkelijk, hoef ie nie ver met de mest te rijden

Of registreer je om te kunnen reageren.