Varkenshouderij

Nieuws 2735 x bekeken

Belg verkoopt exclusieve varkens

Slagerij Vanquaethem in het Belgische Veurne verkoopt sinds kort varkensvlees van lokale varkenshouder Huyghe onder de merknaam 'Bien Acquis 1339'.

De merknaam is een afgeleide van de straatnaam met oprichtingsdatum van het bedrijf. De varkenshouder houdt 600 zeugen en wil met het concept een alternatieve afzet creëren. De dieren hebben extra speelruimte en krijgen granen van het eigen bedrijf.

Marge vergroten

Met de huidige prijzen lukt het de zeugenhouder niet om zonder verlies te produceren. Daarom ging hij op zoek naar manieren om zijn marge te vergroten. In Vanquaethem vond Huyghe een betrouwbare partner om zijn varkens te vermarkten. De varkenshouder krijgt een rendabele prijs voor de varkens die onder het label 'Bien Acquis 1339' worden verkocht.

Vanquaethem is tot nog toe de enige slager die het merk varkensvlees verkoopt. Huyghe hoopt dat meer slagers zijn voorbeeld volgen. "Maar het is wel de bedoeling dat het een exclusief product blijft", voegt hij er aan toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.