Varkenshouderij

Nieuws 2953 x bekeken 1 reactie

DCA Beursprijs varkens blijft op zijn plaats

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens komt deze week niet van zijn plaats na een daling van 1 cent per kilo vorige week. De Boerenvarkensprijs stijgt daarentegen met 1 cent naar €1,36 per kilo. De boerenvarkensprijs nadert daarmee de hoogste prijs van dit jaar, terwijl de DCA Beursprijs met €1,22 nog 4 cent onder de €1,26 van week 12 blijft.

In Duitsland ontstond er vrijdag weer enig optimisme na het opveren van de notering op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs. Deze zogenoemde Teleporc wordt wel gezien als de thermometer van de Duitse varkensmarkt. Het gemiddelde prijsniveau op de varkensveiling steeg met 2 cent naar €1,35 per kilo geslacht gewicht.

Het varkensaanbod in Duitsland is niet groot. Dit zou kunnen meehelpen om de prijsontwikkeling weer een beetje in opwaartse richting te krijgen. De afzetmarkt helpt daar voorlopig niet aan mee. En daarom staan ook de slachterijen er niet positief tegenover. Zij zien op dit moment nog geen kans een eventueel hogere inkoopprijs door te berekenen in de vleesverkoop. Zij staan dan ook op de rem. Dat neemt niet weg dat de kans toeneemt dat de Duitse producenten woensdag hun zin gaan doorzetten en dat zij de Vereinigungspreis toch iets gaan verhogen.

In Nederland is de situatie wel iets anders dan in Duitsland. Aan deze kant van de grens is het aanbod in verhouding tot de vraag toch iets groter. Het gevolg daarvan is dat er hier ook wat minder kans is dat de prijs omhoog gaat.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • krulsaart

    Als de prijs in Duitsland stijgt is het "overschot " in Nederland zo weg...

Of registreer je om te kunnen reageren.