Varkenshouderij

Nieuws 3315 x bekeken 2 reacties

DCA Beursprijs varkens stijgt 5 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 5 cent verhoogd naar €1,22 per kilo geslacht gewicht. Deze prijsstijging volgt de verhoging van 5 cent per kilo in Duitsland eerder deze week.

In Duitsland is de stemming drastisch omgeslagen. De Vereinigungspreis en de slachterijnoteringen gingen deze week met 5 cent omhoog. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) laat een nog veel sterkere kentering zien. In week 8 bereikte het prijsniveau van deze veiling het dieptepunt op €1,28 per kilo geslacht gewicht. Daarna volgde een licht herstel in week 9, maar deze week kwam er ineens 7 cent bij de prijs op; een plus van 3 cent op dinsdag en nog eens 4 cent op vrijdag. Hoewel een beperkt aantal varkens wordt verhandeld op de Teleporc-veiling, geeft deze wel een goed beeld van de huidige situatie in de Duitse varkensmarkt. De verwachting is dan ook dat de Vereinigungspreis en de Duitse slachterijnoteringen volgende week verder omhoog gaan.

De Boerenvarkensprijs in Nederland loopt daarop al iets vooruit. Deze prijs stijgt met 6 cent naar €1.34. De initiatiefnemers van deze prijs verklaren dat op basis van de 5 cent prijsstijging in Duitsland deze week en hun verwachting dat de prijs volgende week nog eens 3 tot 5 cent kan stijgen.

De Boerenbiggenprijs blijft onveranderd op €45.50. Voor een verhoging is het nog net te vroeg, luidt de verklaring. "Grote koppels lopen vlot, kleinere moeilijk."

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • Wim Toornstra

    Nou VION laat eens zien wat je kunt!!!!

  • leftturn

    dat doen ze toch al elke week. ben blij dat ze niet zakken komende week.

Of registreer je om te kunnen reageren.