Foto: Bert Jansen VarkensNieuws

Slachtvarkens dreigen te vleesrijk te worden

Het stijgende magervleespercentage van Nederlandse slachtvarkens bedreigt een deel van de afzetmarken. Dat zegt een woordvoerder van vleesconcern Vion.

“Een verder stijging van het percentage mager vlees is ongewenst”, vertelt de woordvoerder. “Het kost ons steeds meer moeite om geschikte varkens te vinden voor bijvoorbeeld de hamproductie.”

Meer marktconcepten nodig

De slachterij beraadt zich over een plan van aanpak voor de toekomst. “Nu kunnen we nog alle markten bedienen. Om dat in de toekomst ook te kunnen blijven doen, moeten we toe naar meer marktconcepten”, licht de woordvoerder toe. Vion verwacht in de loop van het jaar concrete plannen te presenteren aan zijn leveranciers.

Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat het magervleespercentage van vorig jaar in Nederland geslachte varkens is gestegen naar 59,31.

Beheer
WP Admin