Varkenshouderij

Nieuws 1144 x bekeken

Denen exporteren meer dan 11 miljoen biggen

Denemarken heeft in 2015 meer dan 11,5 miljoen biggen geëxporteerd. Dat is een verhoging van 2 procent ten opzichte van 2014.

Dat meldt de Duitse varkensproducentenorganisatie ISN. Duitsland blijft ook voor Denemarken de belangrijkste afzetmarkt met 6,3 miljoen biggen. Ondanks een lichte teruggang van de exportaantallen richting Duitsland gaat toch nog 55 procent van de biggen daarheen.

Na Duitsland is Polen grootste afnemer

Op een goede tweede plaats op de ranglijst van grootste exportlanden van Deense biggen is Polen, waar meer dan een derde, ongeveer 4,1 miljoen biggen, naar toe gaan. Polen vraagt jaarlijks steeds meer Deense biggen, terwijl de vraag vanuit Nederland afneemt. Wel werden er door de stijging van biggenexport in Denemarken minder vleesvarkens geslacht, 180.000 dieren ten opzichte van 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.