Topigs Norsvin overweegt de Deense markt op te gaan. - Foto: Michel Velderman VarkensNieuws

Topigs Norsvin overweegt Deense markt op te gaan

Fokkerijorganisatie Topigs Norsvin overweegt de Deense markt op te gaan. Dat verklaart Tor Arne Sletmoen, regiodirecteur van Topigs Norsvin voor Noord- en Oost-Europa.

Begin volgend jaar wordt de knoop doorgehakt, vertelt Sletmoen.

Volgens de regiodirecteur krijgt hij met grote regelmaat vragen van Deense varkenshouders die meer willen weten over de Topigs Norsvin-producten. De belangstelling in Denemarken is er voor de genetica van Topigs Norsvin, zegt hij. In Denemarken heeft DanAvl vooralsnog het monopolie met varkensgenetica.

Subfokbedrijf in Denemarken voor klanten in Duitsland

Topigs Norsvin heeft een subfokbedrijf in Denemarken om klanten in Duitsland te bedienen. Reden om in Denemarken te vermeerderen is de lagere kostprijs dan in Noorwegen en het gezondheidsniveau. De 650 dieren (zeugen en opfokzeugen) zijn vrij van PRRS, APP en mycoplasma. Het Deense subfokbedrijf van de Noors/Nederlandse fokkerijorganisatie draait ruim een jaar.

Gerucht ging op landbouwbeurs Agromek

Tijdens de landbouwbeurs Agromek in het Deense Herning vorige week ging het gerucht dat Topigs Norsvin de Deense markt op wil. Begin volgend jaar wordt dus bekend of dat werkelijkheid wordt.

Beheer
WP Admin