VarkensNieuws

Van Rooi wil faciliteren bij vleesconcepten

Heesch – Addy van Rooi van vleesverwerker Van Rooi Meat is bereid te faciliteren tussen een groep varkenshouders en de retail om marktgerichte vleesconcepten op de markt te brengen waar voor iedereen in de keten een goed verdienmodel in zit. Dat zei hij dinsdag op het symposium Ondernemen in de varkenshouderij, van Boerderij.

Op de huidige wijze doorgaan, ziet hij niet als optie voor de varkenshouderij in Nederland. De concurrentie met landen als Spanje of Brazilië kan Nederland nooit aan. Van Rooi is ook overtuigd dat Rusland op termijn zelfvoorzienend is voor varkensvlees. Daarom moet het roer om in Nederland, is zijn overtuiging.

Kansen voor vermarkting

Van Rooi is ook van mening dat een goed, breed gedragen concept in Nederland ook kansen biedt voor vermarkting naar het buitenland. Als voorbeeld haalt hij de Nederlandse melkpoeder aan die nog niet lang geleden bij wijze van spreken uit de supermarkt werd geroofd.

Niet blijven groeien

Het thema van het symposium is marktgericht produceren. De vleesverwerker gaf daar ook zijn visie op. Blijven groeien is niet het antwoord, in zijn optiek, maar eerder wat minder varkens houden, maar een beter, gezonder varken. Een aantal punten die belangrijk is voor de vleesvarkenshouderij, volgens Van Rooi: geen groei in aantallen, juiste varkens op juiste moment in de slachterij, meer specialisatie in concepten, gezondere varkens en het bedrijf als visitekaartje.

Beheer
WP Admin