Varkenshouderij

Nieuws 3829 x bekeken 1 reactielaatste update:31 aug 2015

Woensdag crisisberaad met Dijksma

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma praat volgende week woensdag met de varkenshouderij over de crisis.

Voor het ingelaste overleg schuift het Platform Varkensvleesketen (Nederlandse Vakbond Varkenshouders, Centrale Organisatie voor de Vleessector, LTO Nederland en Nevedi) aan. Maar ook een delegatie van de verontruste varkenshouders zal meedoen aan het beraad.

Compensatie voor wegvallen Russische markt

Evenals het platform heeft de actiegroep een brief gestuurd aan Dijksma, waarin ze onder meer aandringt op een financiële compensatie voor het wegvallen van Rusland als afzetmarkt, een gevolg van een politiek conflict. Dijksma gebruikt het overleg met de sector ter voorbereiding op de vergadering van de Europese raad van landbouwministers op 7 september.

Eén reactie

  • Mtstermors1

    Wat willen ze dan bespreken. mogen wij varkenshouders dat niet weten. of we het daar dan ook mee eens zijn. 
    Je van een paar personen iets maar ja wat kun je er mee

Of registreer je om te kunnen reageren.