VarkensNieuws

Uri Rosenthal voorzitter regiegroep Vitale Varkenshouderij

Den Haag – Uri Rosenthal is door Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) benoemd als voorzitter regiegroep Vitale Varkenshouderij. De POV gaat in samenwerking met de Rabobank en het ministerie van Economische Zaken werken aan een vitale varkenshouderij, met meer rendement en marktkracht voor de varkenshouder. Om dit te bereiken is een regiegroep in het leven geroepen waarin POV, Rabobank en het ministerie van EZ participeren.

Voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma zijn heel blij dat Uri Rosenthal voorzitter wil zijn van de regiegroep. “Hij is de juiste man op de juiste plaats. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn jarenlange ervaring in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke functies ons zal helpen om dit traject tot een goed einde te brengen. Ook zijn kennis en expertise op het gebied van export, onder meer door zijn voormalige functie als minister van Buitenlandse Zaken, is voor ons zeer waardevol.”

Meer rendement en marktkracht zijn volgens de POV zeer urgent. In de afgelopen jaren is door varkenshouders veel geïnvesteerd in duurzaamheid, maar het rendement van deze investeringen is veel te laag gebleven. De regiegroep wil komen tot een structuur die op langere termijn perspectief biedt aan de ondernemers in de varkens(vlees)keten.

De leden van de POV gaven het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering op 17 maart mandaat voor het uitvoeren van het marktkrachtonderzoek. Hiervoor is ook al budget gereserveerd. In het traject worden ook de ketenpartners Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Diervoeder Industrie (Nevedi) betrokken.

Beheer
WP Admin