VarkensNieuws

NVV stopt met noteringen

Barneveld – De leden van de noteringscommissie van de NVV hebben unaniem besloten hun taak per 1 oktober 2015 neer te leggen.

Dat meldt de NVV via een persbericht. Als reden wordt aangevoerd dat de NVV-notering oorspronkelijk is bedoeld als referentieprijs. In de markt wordt deze echter gebruikt als handelsprijs. Hierdoor is het volgens de NVV niet meer mogelijk te noteren op een manier die tegemoet komt aan de wensen van de leden. Het Landelijk Bestuur van de NVV ondersteunt dit besluit.

Protest

Met het afschaffen van de notering komt een einde aan een jarenlange twist binnen de organisatie. Verschillende vleesvarkenshouders hebben de afgelopen protest aangetekend tegen de manier waarop de notering tot stand kwam. Vleesvarkenshouders voelden zich tekort gedaan door de notering, die in hun ogen zorgt voor structureel te hoge biggenprijzen. Ook was er veel kritiek op het gebrek aan transparantie bij de totstandkoming van de referentieprijs. Naar aanleiding van deze kwestie zijn verschillende varkenshouders vertrokken bij de NVV. Twee varkenshouders zijn geroyeerd vanwege de manier waarop zij ageerden tegen de NVV-notering.

Beheer
WP Admin