Varkenshouderij

Nieuws 1288 x bekeken

Duitse import levende Nederlandse varkens daalt

Bonn - De export van levende varkens uit Nederland naar Duitsland is in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 6,4 procent gedaald, zo blijkt uit cijfers van landbouwmarktbureau AMI.

Het aantal in Duitsland afgezette Nederlandse varkens daalde daarmee naar ruim 2,047 miljoen tegen ruim 2,188 miljoen in de eerste drie maanden van 2014. De totale export van levende varkens (inclusief biggen) nam met 2,7 procent af naar krap 3,905 miljoen. Denemarken, het na Nederland op één na grootste exporterende land, zag de afzet in Duitsland wel groeien, namelijk met 5,4 procent naar een kleine 1,698 miljoen dieren, overigens voornamelijk biggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.