VarkensNieuws

Duitse consumptie varkensvlees nogmaals iets lager

Bonn- De varkensvleesconsumptie per inwoner in Duitsland is vorig jaar met 300 gram teruggelopen naar gemiddeld 38,2 kilo.

Die cijfers heeft landbouwmarktbureau AMI naar voren gebracht op een seminar over de Duitse vleesmarkt. De dalende trend van de afgelopen jaren hield aan. De laatste keer dat de consumptie groeide was in 2011 toen 40,1 kilo per hoofd van de bevolking werd gekocht. Duitsland produceerde vorig jaar 5,042 miljoen ton en importeerde daarnaast 1,208 miljoen ton varkensvlees. De export wordt becijferd op 2,861 miljoen ton.

De teruglopende consumptie is een gevolg van een aantal factoren, waaronder een vergrijzende bevolking en een toenemend aantal varkensvlees afwijzende inwoners van buitenlandse herkomst. Verder wordt op de groeiende ‘buitenshuismarkt’ (horeca) varkensvlees vaak stiefmoederlijk behandeld door de aanbieders, constateert AMI.

Beheer
WP Admin