Varkenshouderij

Nieuws 3902 x bekeken 4 reacties

Beursprijs min 3, Hilckmann min 5

Zoetermeer – De beursprijs van vleesvarkens is met 3 cent verlaagd naar €1,40 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann verlaagde zijn notering met 5 cent naar €1,41 per kilo geslacht gewicht.

De Duitse Vereinigungspreis en de slachterijen gaven eerder deze week al het signaal af dat er sprake is van een kentering in de markt. De slachterijen zetten de vleesvarkensprijzen lager omdat volgens hen de hogere inkoopprijzen in de afgelopen twee weken niet kan worden doorberekend in de verkoopprijzen. Vooral binnen Europa lukt het niet de vleesafzet vlot te trekken.

De dalende varkensprijs brengt met zich mee dat een iets hogere biggenprijs in de afgelopen week  alweer te niet wordt gedaan. De Nederlandse biggenhandelaren rekenen op een prijsverlaging van 50 cent naar €38 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • porky 1


  fijne vooruitzichten opbrengsten omlaag en de mest niet kwijt kunnen of voor torenhoge prijzen

  de politiek draait ons in een zeer koude sanering de kop om

   

 • niet

  zijn ze al jaren mee bezig, maar worden nog steeds grote stallen gezet dus bij sommigen zal de nood wel niet hoog zijn anders gingen ze geen geld meer in de varkenshouderij steken. Gezins bedrijven blijven er niet meer over is niet meer van deze tijd zeggen ze, blijf het raar vinden dat het zo moet en dat die 20 cent niet bij de varkens opkan dan iedereen een boterham heeft.

 • Tearpoal

  Het is niet zonder reden dat de voerleveranciers zulke grote afboekingen hebben.
  Jammer dat de gezinsbedrijven hier niet in mee kunnen liften, zullen wel te weinig voer afnemen. Vraag is natuurlijk wel wie in de toekomst deze afboekingen financiert.

 • varkenshouder1


  De niet familiebedrijven gaan hier nog veel meer last van krijgen want die zitten met een enorme vaste lastenpost die nu niet terugkomt en die ze afgelopen jaren niet in voren hebben verdient. We zullen vooral naar de kostprijs moeten kijken en dat is in hoofdzaak voer en mest bij velen. Misschien je eigen samenstellingen extern laten bepalen en de voerjongens in laten schrijven.  Verder moet mestverwerking van de grond. Beter een deel van je mest duurder verwerken zodat de rest uit je put gestolen gaat worden. ??

Of registreer je om te kunnen reageren.