Varkenshouderij

Nieuws 5078 x bekeken 15 reacties

Beursprijs varkens daalt met 5 cent

Zoetermeer – De beursprijs van vleesvarkens is met 5 cent verlaagd naar €1,34 per kilo geslacht gewicht. Voor biggen wordt een prijsverhoging van 50 cent verwacht. Vleesconcern Hilckmann verlaagt zijn varkensnotering met 6 cent naar €1,36 per kilo.

De prijsdaling bij de varkens hakt er flink in. Hier en daar werd juist rekening gehouden met een verder stijgende prijs. De ommekeer in de markt zorgt voor veel onzekerheid in de markt. Uit angst voor een verdere prijsdaling worden er meer varkens aangeboden. Dit vergroot de druk op de prijsvorming.

Het verloop van het aanbod zal dan ook bepalend zijn om te komen tot een nieuw evenwicht in de markt. Mogelijk zit zo'n situatie er volgende week al aan te komen. In Duitsland zijn inmiddels geluiden te vernemen dat het aanbod niet verder toeneemt.

De onzekerheid in de varkensmarkt zal ook gevolgen hebben voor de afzet van biggen. Vooralsnog gaat de Nederlandse biggenhandel er echter van uit dat de komende week nog een lichte prijsverhoging is te verwachten van 50 cent. Met zo'n verhoging komt de beursprijs van biggen op €37 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Verwachte beursprijs voor biggen

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • w v gemert

  Als je dit stuk leest zou je haast gaan denken dat door het instellen van de P.O. de prijs omlaag moest, nu al geluiden dat het aanbod terug loopt. De geschiedenis heeft ons geleerd dat onverwachte prijsverlagingen op korte termijn het aanbod opjaagt.(volgende verlaging voor zijn )
  Ik kan geen redelijke verklaring gevonden krijgen voor deze verlaging, onbegrijpelijk en ongelooflijk.

 • Jan Brabant

  De P.O. regeling heeft varkenshouder nog nooit geholpen. Dat geld uit Europa komt niet bij de primaire producent te recht.

 • John*

  als slachterijen varkens nodig hebben kunnen ze beter de prijzen verlagen dan verhogen.. hoezo vraag en aanbod???

 • varkenshouder1

  Dit is gewoon de marktmacht die er heerst. Er is geen overvloed aan varkens geweest afgelopen weken en toch heeft men die macht. Ik denk dat de slachterijwereld de deksel op het hoofd gaat krijgen want je leveranciers onderbetalen zal je altijd duur komen staan voor de langere termijn.
  Verder zullen we als sector goed naar onze kostprijs moeten gaan kijken. In het voer wordt heel veel verdiend en de mest hoef ik nog eens niet te noemen wat daar schandalig voor geteld wordt. De sector zal zijn focus ook zelf moeten verleggen en ook die kant keihard in gaan te steken om de kosten te laten zakken.!!!

 • John*

  mest en varkens MOETEN we kwijt, voer MOETEN we hebben..

 • varkenshouder1

  Alles MOET maar van die MOET moeten we vanaf.!!!

 • eenvoudige boer

  Houd de moed er maar in

 • BW

  Ja John, als slagerijen varkens willen hebben moeten ze de prijs laten zakken. Zoveel harder ze zakken, zoveel meer varkens ze krijgen. Wij als varkenssector hebben het vermarkten van varkens slecht voor elkaar. We zouden ons moeten schamen dat we zelf onze ruiten constant ingooien!!!

 • krulsaart

  Wij MOETEN voer hebben, akkerbouwers MOETEN mest hebben en slachterijen MOETEN varkens hebben.

 • varkenshouder1

  Wij moeten ons idd schamen dat we onze varkens niet beter verkopen maar slachterijen, retail, overheid en maatschappij leggen maatregelen op en gaan daarna niet de kostprijs betalen. Daar zit de schande. !!!

 • brabantsduitserke

  je MOET varkens vasthouden als ze zakken we MOETEN leveren als ze duurder worden. We MOETEN net even iets anders denken.

 • boerkebrabant

  normaal gaan ze omlaag als er geruchten zijn dat er een po aankomt. nu kwam dat een beetje onverwacht. vandaar de late reactie van de slachterije. even flink omlaag, goedkooop vlees in de vriezer, en het is weer kassa voor de heren.

 • Boer Pierre

  Iedere producent van wat dan ook stuurt rekeningen van zijn afgeleverde product. En weet wat hij gaat ontvangen. Alleen een boer krijgt een afrekening van varkens.melk of wat dan ook. Dit is iets wat geen 1 andere ondernemer pikt. Dus eerst een prijs dan de varkens!

 • WT

  Kump boer Pierre uut een darp aan de Laak???

 • varkenshouder1

  Ik weet wel wat ik beur voor de varkens voor ik ze aflever. Ik weet alleen niet hoe ze prikken. Dan moet je ze levend verkopen Boer Pierre.
  #12 Boerke Brabant heeft gelijk. Afgelopen week werd er rondgebeld voor varkens. Men wil ze nu hebben.!!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.