Varkenshouderij

Nieuws 786 x bekeken 2 reacties

Doktoren India staken tijdens epidemie

New Delhi - Doktoren in New Delhi hebben vrijdag het werk neergelegd, terwijl in de Indiase hoofdstad een epidemie van varkensgriep om zich heen grijpt. Nu staakt nog maar een deel van de artsen uit ziekenhuizen, vanaf maandag dreigt een algehele staking, aldus de Times of India.

De artsen willen 'betere veiligheid, meer levensreddende medicatie en duidelijkheid over de inzet van uitzendkrachten', aldus een woordvoerder van de artsenfederatie in de miljoenenstad. De overheid zegt dat een staking niet nodig is, maar de doktoren vinden dat alle duidelijkheid ontbreekt in de antwoorden op een brief met in totaal zeventien eisen. In één ziekenhuis staken de doktoren overigens al dagen, nadat een collega in elkaar was geslagen door een patiënt en zijn familie.

De staking kon bijna niet op een slechter moment komen. Een uitbraak van varkensgriep heeft in het land inmiddels 15.000 mensen besmet en meer dan negenhonderd levens geëist. De overheid riep deze week op tot kalmte, maar tegelijk heeft het er alle schijn van dat de aanpak van de epidemie te wensen overlaat.

Laatste reacties

  • Jan Veltkamp

    Ik wist niet eens dat er varkens waren in India

  • agro1

    beetje wereldoriëntatie: in de hindoestaat en ontluikende wereldmacht indië worden de heilige koeien niet opgegeten, maar de varkens maar al te graag, evenals kip etc. er wonen daar veel mensen, dus ook veel van allerlei vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.