VarkensNieuws

Recordaanbod vleesvarkens, retail pakt de winst

Duitsland stevent af op record met geslachte vleesvarkens. Zo dalen varkensprijzen. Dat is feest voor de retail, want die laat consumenten niet minder betalen.

De Duitse varkenssector koerst rechtstreeks af op een record. Het ziet er namelijk naar uit dat in dat land dit jaar voor het eerst meer dan 60 miljoen varkens aan de haak komen. Dat verwacht marktexpert Albert Hortmann-Scholten van de Landwirtschaftskammer in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Duitsland slacht ruim miljoen varkens per week

Tot dusver ligt het aantal geslachte varkens in 1,4 procent hoger dan vorig jaar. De laatste weken slacht men in Duitsland meer dan een miljoen varkens per week. De gevolgen voor de prijs zijn duidelijk: die zakt.

Weinig perspectief in varkensmarkt

Veel perspectief is er met deze ontwikkelingen niet in de varkensmarkt. Het gaat richting het eind van het jaar. De feestdagen geven vaak extra prijsdruk, betoogt Hortmann-Scholten.

Retail profiteert van lage varkensprijzen

De retail profiteert van de lage varkensprijzen. Aan de kassa wordt de lage varkensprijs namelijk niet aan de consument doorgegeven, stelt Hortmann-Scholten vast.

Beheer
WP Admin