Varkenshouderij

Nieuws 3371 x bekeken 4 reacties

Beursprijs varkens stabiel

Zoetermeer – De varkensprijzen komen vandaag niet van hun plaats. De Nederlandse beursprijs blijft stabiel op €1,35 per kilo geslacht gewicht.

Ook de internetveiling van de Duitse varkensbeurs lijkt stevig in het zadel te zitten. De vijfde achtereenvolgende veiling werd afgesloten op een gemiddeld prijsniveau van €1,47 per kilo geslacht gewicht. Eerder deze week bleven ook de Duitse Vereinigungspreis en de Duitse slachterijnoteringen onveranderd op €1,42 per kilo geslacht gewicht.

Ruimte voor hogere prijzen is er op dit moment niet, beseft ook de Duitse bond van varkenshouders ISN. Volgens de Duitse varkenshoudersbond draaien de slachterijen op volle toeren zodat het grote aanbod aan slachtrijpe varkens toch goed wordt opgenomen. De ISN meent dan ook dat de prijzen voorlopig op hun plek blijven.

De slachterijen in Nederland gaven een daarentegen afgelopen week wel een dalende tendens weer. Vion, Van Rooi en Compaxo verlaagden hun noteringen met 1 cent per kilo. Vleesconcern Hilckmann was een vreemde eend in deze bijt met een onveranderde notering.

De noteringen voor slachtzeugen blijven ook onveranderd. De beursprijs voor levend blijft 78 cent per kilo, geslacht noteert €1,08 per kilo.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

 

Laatste reacties

 • slutter

  Goed bezig,.....de dames bij Hilckmann.

 • krulsaart

  Als je bedoelt dat ze komende week gelijk blijven wel ja.

 • slutter

  Juist ja..............beroerde tijden.

 • Gesloten

  Hilckmann -3 vorige week te veel betaalt zeker??????
  Pakken het nu dik en dubbel terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.