VarkensNieuws

POV maakt werk van sectorpromotie

Barneveld – De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) doet een beroep op alle Nederlandse varkenshouders en toeleverende bedrijven om dit jaar geld te doneren voor sectorpromotie. Elk POV-lid ontvang een brief hierover.

Om alle bestaande pr- en communicatieprojecten van de sector dit jaar te kunnen laten doorgaan is ongeveer €500.000 nodig. Het gaat om activiteiten als Weekend van het Varken, de activiteiten van Varken Vandaag en dergelijke. De POV geeft als richtbedrag per bedrijf een bedrag van €100 dat nodig is.

De POV heeft de Commissie Communicatie en PR Varkenshouderij (CCPV) opgericht die de pr en communicatieactiviteiten van de verschillende organisaties op elkaar af wil gaan stemmen. Uitgangspunt is imagoverbetering van de sector, waarbij de nota ‘Recept voor Duurzaam Varkensvlees uitgangspunt is. Ook werkt deze commissie aan een nieuw communicatieplan voor de hele sector met een lange termijnvisie. De POV werkt ook nauw samen met de partners van het platform varkenshouderijketen, de vleesketenorganisatie COV en veevoederproducentenorganisatie Nevedi. Vanuit de COV wordt een aanvraag voor subsidie bij de Europese Unie voorbereid. De brief die naar de varkenshouders is gestuurd is te vinden op de sites van belangenbehartigers LTO en NVV.

Beheer
WP Admin