VarkensNieuws

KDV klaar voor Varken van Morgen

IJsselstein – De Keten Duurzaam Varkensvlees wil en kan in principe op korte termijn vlees gaan leveren dat voldoet aan de eisen van het Varken van Morgen. Dat meldde Jaap de Wit jr. van Westfort vlees tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Keten Duurzaam Varkensvlees.

Er is op het ogenblik veel onzekerheid en onduidelijkheid over de voortgang van het Varken van Morgen. Supermarkten aarzelen in veel gevallen om door te pakken, omdat de keuze voor Varken van Morgen ook vaak inhoudt dat er minder mogelijkheden zijn om acties te voeren met vlees. Ook de houding van de ACM, de Autoriteit Consument en Markt, ten opzichte van de afspraken van Kip van Morgen en Varken van Morgen zorgt voor onduidelijkheid en aarzeling.

Toch verwacht Westfort dat het Varken van Morgen doorgang vindt. KDV kan vrij snel aan de eisen voldoen. “Ze hebben praktisch al onze productiecriteria overgenomen, het enige verschil is de vierkante meter eis. Wij denken dat het Varken van Morgen kansen kan bieden”, aldus De Wit. KDV inventariseert nu welke aangesloten bedrijven belangstelling hebben om voor het Varken van Morgen te gaan produceren. De Wit verwacht dat het Varken van Morgen 6 tot 8 cent meerprijs kan opleveren voor de varkenshouders.

Beheer
WP Admin