Varkenshouderij

Nieuws 2483 x bekeken 6 reacties

Dijksma: geen verbod op biggencastratie in 2016

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken is niet van plan om het castreren van biggen te verbieden per 1 januari 2016.

Dat zei ze in reactie op een motie van Marianne Thieme (PvdD). Thieme pleit voor een verbod om het castreren, omdat de sectorale aanpak op dit punt volgens haar onvoldoende effectief is.

Dijksma zegt in gesprek te zijn met andere Europese landen over het castreren van biggen. "Het ligt heel gevoelig, maar we zijn er over in gesprek", aldus Dijksma. Ze wil dit onderwerp Europees aanpakken, waardoor ze niet van plan is om de ingreep per volgend jaar te verbieden in Nederland.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  ze begint het te snappen, we leven niet op een eiland, allemaal , of niet,
  ps als het varken kon kiezen koos die voor een snelle ingreep op dag 4, een half uurtje daarna weer lekker aan het drinken, en zijn hele leven geen last van al die hitsige beren.

 • els

  Eindelijk een slim besluit van Dijksma dat er nog veel mogen volgen

 • joannes

  Hoe kan één onbeduidende partij van 2 fractie leden of of iets meer dan 1 % van de Volks vertegenwoordiging in een Tweede Kamer van 150 voordurend de agenda bepalen voor de Professionele Dierhouderij? Zoiets kan alleen wanneer die ander Partijen dat tolereren of in het geniep te onbelangrijk vinden om het Professionele Dierhouderij argument te laten horen. Die overige partijen waar de Professionele Dierhouderij op stemt zijn over de rug van de Boeren lekker aan het freewielen om niet bij de Burgers wat uit te hoeven leggen. Het wordt hoog tijd voor Boeren of mensen met in iedergeval ruggegraat die 2 lieden van de PvdD eens een keer van repliek bedienen! http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/fracties
  Je kan een Minister niet niet alleen dat vuitje op laten knappen! Waar is de volks vertegenwoordiging! Of zijn er te weinig Boeren om je druk over te maken voor Politiek gewin?

 • varkenshouder1

  Kijk Sharon, dat getuigd lef en komt de algehele dierhouderij ten goede.
  Pas stoppen met castreren als er een 100% dichte detectie is en niet de reukdetectie die momenteel gebruikt wordt en er nog steeds teveel doorheen glippen. De Europese regelgeving aanhouden en overleggen met Europa is een begin van beter beleid binnen onze landsgrenzen.
  Ben het met Joannes eens. Hoe kan het zijn dat 2 lieden van de PvdD de hele politieke agenda op zijn kop zetten. Laat ze eens aan het werk gaan voor hun ambtelijke gelden die ze beuren, en niet de complete agenda door hun vragen te verstoren.
  Goed bezig Sharon.

 • John*

  wat we bereikt is komt mijn inziens vooral door de positieve insteek die de NVV gekozen heeft het afgelopen jaar. Wakker Dier en PVDD scheren een hele sector over een kam wat ook tijden zijn effect heeft gehad.
  Door de focus te leggen op de verschillen en ontwikkelingen die er zijn tussen bedrijven laat je juist een positief geluid horen en laat je ook merken dat er wil is, maar we laten ook wel zien dat de boeren het niet alleen kunnen. Wakker Dier en PVDD: Jullie tijd is geweest!

 • piglet56

  wijs besluit

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.