VarkensNieuws

Rooijakkers treedt terug als voorzitter LTO Varkenshouderij

Den Bosch – Maarten Rooijakkers treedt terug als voorzitter van de vakgroep Varkenshouderij van LTO Nederland. Hij blijft actief in het ZLTO-werkgebied en de ZLTO-vakgroep varkenshouderij, maar zal zich gaan concentreren op ketensamenwerking, ondersteunen van varkenshouders in hun ondernemerschap en zijn eigen bedrijf.

Maarten Rooijakkers was sinds januari vorig jaar voorzitter van de landelijke vakgroep. Hij volgde indertijd Annechien ten Have op. “Ik heb de afgelopen periode veel energie gestoken in de samenwerking binnen de varkenshouderijkolom. Die samenwerking staat nu en heeft perspectief. De sector staat aan het begin van een nieuwe fase”, zegt Rooijakkers.

“We hebben met alle ketenpartijen samen veel energie gestoken in de visie ‘Recept voor duurzaam varkensvlees’. Daarmee ligt er een goede basis voor de toekomst van de sector. Ik ga me nu concentreren op waar mijn hart ligt. Dat is ketensamenwerking en organiseren en ondersteunen van ondernemers die hun bedrijf willen ontwikkelen. Ik ga ook meer tijd besteden aan mijn eigen bedrijf. Dit voorjaar hebben mijn broer John en ik de overstap gemaakt naar Heydehoeve. Wij zijn volledig partner van dit concept. En daar wil ik mijn energie insteken”, aldus Rooijakkers.

Rooijakkers legt met ingang van vandaag zijn landelijke functies en taken neer. Het Federatiebestuur van LTO Nederland zal in overleg met de landelijke vakgroep bestuurders zich beraden over de invulling van de rol van landelijk voorzitter.

Beheer
WP Admin