Varkenshouderij

Nieuws 1380 x bekeken

Ikea Nederland stapt over op twee sterren varkensvlees

Amsterdam - Ikea stapt in Nederland in haar restaurants over op varkensvlees met twee Beter leven sterren van de Dierenbescherming.

Vóór het eind van het jaar moet de omschakeling geheel voltooid zijn. De varkens beschikken over meer ruimte, stro in de hokken, uitloop en de staarten worden niet gecoupeerd. Voor het eind van het jaar wil Ikea in Nederland geheel overgestapt zijn op dit vlees. Ook het rundvlees dat Ikea serveert voldoet aan de eisen voor twee sterren van de Dierenbescherming.

Ikea voert naar eigen zeggen wereldwijd een beleid dat er op is gericht zo duurzaam mogelijke vleesproducten aan de klanten voor te zetten. De beschikbaarheid van vlees dat aan de strenge eisen van Ikea voldoet verschilt echter van land tot land. Ikea streeft er naar om per augustus 2016 minimum eisen voor varkensvlees te kunnen laten gelden die vergelijkbaar zijn met het Nederlandse Twee Sterren Beter leven Kenmerk. De nieuwe eisen voor varkensvlees gelden zowel voor de publieksrestaurants, als voor de personeelsrestaurants van het concern.

Ikea is al langer bezig met de ombouw van het assortiment naar meer diervriendelijke producten. De eisen voor pluimvee zijn al eerder opgeschroefd. Ikea gebruikt eieren van kippen met vrije uitloop.

Of registreer je om te kunnen reageren.