Varkenshouderij

Nieuws 944 x bekeken 3 reacties

Franse winkel komt met overnamebod slachterij

Josselin – Het Franse supermarktbedrijf Intermarché zal binnen enkele dagen een overnamebod voor de failliete varkensslachterij GAD in Josselin in Bretagne op tafel leggen.

Na veel geruchten en ontkenningen heeft het winkelbedrijf dat nu bevestigd. De overname zou dan concreet worden gedaan door SVA Jean Rozé, het afzonderlijke vleesbedrijf van de supermarktonderneming. SVA hoopt daarbij een groot deel van de duizend werknemers in Josselin in dienst te kunnen houden, maar geeft daarvoor verder geen concrete aantallen. Ook wil Intermarché zeker €20 miljoen investeren in de verouderde slachterij om die weer concurrerend te maken. SVA hoopt met de inlijving van GAD alle varkensvlees voor Intermarché en voor zijn eigen vleeswarenfabrieken te kunnen leveren.

Laatste reacties

  • joannes

    Meer controle over de keten voor de supermarket!

  • Jan Arthur

    Ze kunnen hun vlees goedkoper inkopen dan zelf varkens te slachten! Bovendien moet men in Frankrijk zwaar rekening houden met de vakbonden. Daarom geloof ik nooit dat Intermarche deze verouderde slachterij zou overnemen. Ze zouden wel gek moeten zijn.

  • joannes

    Een akkoord voor een wit voetje bij de Politiek @Jan Arthur! Ze passen de slachterij een beetje aan en gaan op een netto positief cashflow beleid. Ondertussen kunnen ze een Hypermarket extra openen en/of een concurrent uit het gebied houden. Wat denk je dat dat waard is? De weg van geleidelijkheid is altijd beter voor veranderingen dan dramas zoals deze!

Of registreer je om te kunnen reageren.