Varkenshouderij

Nieuws 3612 x bekeken 7 reacties

Beursprijs varkens keldert 12 cent

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens is met 12 cent onderuit gegaan naar €1,40 per kilo geslacht gewicht. Mede daardoor gaat de biggenprijs naar verwachting met zo'n €2,50 omlaag.

De varkensmarkt bevindt zich op dit moment in een zeer bijzonder vervelende situatie, want een prijsdaling van meer dan 10 cent per kilo komt niet vaak voor. Eerder deze week lieten Duitse slachterijen hun prijzen al 10 cent per kilo zakken. Het Nederlandse vleesconcern Hilckmann maakte vandaag een prijsdaling van 10 cent bekend naar €1,42 per kilo.

In week 27 reikte de beursprijs voor vleesvarkens nog tot €1,74 per kilo geslacht gewicht. Drie weken later stond de prijs ineens 20 cent lager. Daarna volgde een licht herstel, maar met de 4 cent van afgelopen week en de 12 cent van deze week krijgt de varkenshouder op dit moment opnieuw een flinke tik te verwerken. Al met al ligt de prijs nu 34 cent onder de piek van begin juli.

Op de biggenmarkt zijn de prijzen ook veel sterker gedaald dan gedacht. Afgelopen week zakte de beursprijs met €1,50 terwijl een daling van €1 werd voorzien. Voor de komende week rekenen de Nederlandse biggenhandelaren op een verdere prijsdaling met €2,50 naar €27 per big.

 

Voor de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • massy

  NMA ga hier maar is naar kijken want dit ruikt naar prijs afspraken ze zeiken elkaar gewoon achter na.

 • wilco melis

  of het is een kwestie van vraag en aanbod massy, waarom zul je meer betalen als je voor minder kunt krijgen. Stallen zitten vol en de varkens groeien door dus de slachter heeft de macht en zolang ze de afnemers kunnen beleveren zal de aanvoer het met minder moeten doen

 • Gesloten

  In week 18 tot en met 21 stond Hilckmann nog 1 cent boven de Duitse notering nu staat Hilckmann ondertussen 8 cent onder de Duitse notering.
  Zijn ze nu de nieuwe slachterij aan het voor financieren, ze lopen voorop met de prijssetting dus kan de rest er makkelijk achter aan lopen

 • varkentjeeee

  wel toevallig he, nu net de voerprijzen aan het zakken zijn

 • niet

  maak je geen illusie je zult nooit veel verdienen. Weten precies de kost prijs en laten je net in leven zodat je door kunt met je bedrijf.

 • miniplaat

  Dit heeft niks meer met vraag en aanbod te maken, dit is gewoon smerig machtsspel. Het voer zal nog drastisch verder moeten zakken, want dit is niet meer op te brengen door de varkenshouders.

 • groot7731

  Niks machtsspel maar gewoon te groot aanbod. De productiestijging van de afgelopen 10 jaar nekt nu de varkenshouderij. Zeg maar 30 % meer biggen uit hetzelfde aantal zeugen. Als we nu morgen beginnen te insemineren met een type varken dat niet zo vruchtbaar is maar wel betere vleeseigenschappen heeft, zal dat niet één van de oplossingen zijn? Mijn karbonaadje krimpt namelijk nog steeds tijdens het bakken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.