Varkenshouderij

Nieuws 1873 x bekeken 1 reactie

Vion neemt FVZ volledig over van Westfleisch

Düsseldorf - Vion Food neemt de onderneming FVZ Convenience GmbH met de productielocatie Holzwickede in zijn geheel over van Westfleisch.

Tot nu toe had Westfleisch een minderheidsaandeel van 49 procent in deze onderneming. Beide ondernemingen zijn overeen gekomen geen informatie te geven over de overeengekomen verkoopprijs.

Met deze overname versterkt Vion zijn derde kernactiviteit naast de activiteiten in rund- en varkensvlees. Het bedrijf streeft naar een versterking van de foodservice-activiteiten in Duitsland. Het heeft in Duitsland de merken FVZ en Salomon Foodworld. Vion wil met deze merken zijn marktpositie in Duitsland en daarbuiten versterken.

FVZ produceert in Holzwickede hoogwaardige convenience vleesproducten. FVZ is marktleider op het gebied van diepvriesproducten en wordt beschouwd als de uitvinder van de bakovenschnitzel. Ook loopt het bedrijf voorop in de productie van voorgegaarde spareribs.

Vion topman Bernd Stark in Duitsland meldt dat het bedrijf de omzet in Foodservcie de komende drie jaar met 20 procent wil verhogen en het marktaandeel verder wil uitbreiden.

Vorig jaar al onder interim topman Van Steenkiste kondigde Vion aan dat het zijn Foodservice-activiteiten in Duitsland verder wil uitbouwen. Het gaat daarbij vooral om de bedrijven Salomon en FVZ Westfood die zich richten op de productie van diepgevroren en diepgekoelde producten voor de catering en horeca. FVZ verliest van nu af wel de toevoeging Westfood en ook het bijbehorende merk. Die naam gaat terug naar Westfleisch, dat tot nu toe een minderheidsaandeel had van 49 procent in FVZ.

Eén reactie

  • drikhend

    Hopelijk gaat het mee helpen om de ondergang van VION te voorkomen .Ze kennen dit bedrijf en kan dan als goed is geen kat in de zak zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.