Varkenshouderij

Nieuws 4715 x bekeken 5 reacties

Russen ruimen groot bedrijf

Moskou - De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor heeft 41.000 varkens laten ruimen op het grootschalige commerciële bedrijf JSC Agrokombinat Nicholaevsky in de buurt van de stad Voronezh.

Het bedrijf was besmet met Afrikaanse varkenspest.

De ziekte kwam half juli aan het licht. In eerste instantie dachten de veterinairen dat de ziekte door ruiming van 10- tot 20.000 varkens zou zijn in te dammen. Nieuwe gevallen van sterfte hebben en voor gezorgd dat het bedrijf nu alsnog geheel is geruimd.

Voronezh ligt aan de grens met Oekraïne.

Rosselkhoznadzor meldt verder dat er bij dode wilde zwijnen in de regio Smolensk, vlak bij de grens met Wit Rusland, Afrikaanse varkenspestvirus is aangetroffen. De veterinaire autoriteiten hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat de ziekte zich verder uitbreidt.

Laatste reacties

 • tewe

  Een gebed zonder einde daar in Rusland

 • hstroek

  Beste redactie, dit is nummer drie in een week.
  Waarom een fot van een gezond wild zwijn bij een verhaal over varkenspest?
  Onkunde of stemmingmakerij?

 • w v gemert

  Vlees uit West Europa mag niet naar Rusland omdat er een wild zwijn tegen de Russische grens maar in een Europees land was besmet met Afrikaanse varkenspest, en zelf denken ze het probleem van Afrikaanse varkenspest in te dammen door een groot bedrijf maar voor de helft te ruimen. Als iemand nog dacht dat het importverbod van varkensvlees geen politiek besluit was dan zal die nu toch wel overtuigd zijn. Den Haag zijn jullie wakker ?????

 • info48

  hstroek, het is toch vertederend zo'n 'bosvarkentjes' big, het artikel met al die vreselijke en schokkende FEITEN moet niet al te hard binnen komen bij de lezers!......stel je voor dat Sake Moesker en de hoofdredacteur de lezers een argument zou geven om toch een strakkere jacht te overwegen?? Kunnen ze zich absoluut niet meer vertonen bij hun collega's.

 • koestal

  ze hebben daar zeker geen marianne ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.