Varkenshouderij

Nieuws 1255 x bekeken 1 reactie

Nieuwe gevallen Afrikaanse varkenspest in Letland en Litouwen

Riga - In Letland zijn deze week opnieuw gevallen van Afrikaanse varkenspest gemeld. In de regio's Dagda, Kraslava en Valka zijn verschillende nieuwe gevallen bevestigd op boerderijen. Een boerenbedrijf in de regio Kraslava met 200 varkens is in quarantaine gezet wegens ernistige verdenking van Afrikaanse Varkenspest. Er zijn bloedmonsters genomen.

Tot nu toe zijn er in Letland sinds 26 juni 45 wilde zwijnen besmet gevonden en 46 huisvarkens. In de regio die grenst aan Wit Rusland worden de varkens massaal  geruimd.

Ook in Litouwen is deze week weer een nieuw geval van de ziekte op een boerderij aangetroffen. Ook hier zijn maatregelen genomen om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Zeker na de besmetting op een groot varkensbedrijf met 20.000 varkens, vorige week, verkeert het land in staat van alarm.

Eén reactie

  • appie19979

    Het wordt nu echt wel een keer tijd dat SKV zegt dat er uit die landen geen kalveren meer mogen komen. De laatste tijd zijn ze al slecht in het nieuws. Ook hebben ze al MKZ, TBC en BVD binnen gehaald. Mag toch hopen dat ze straks de pest niet binnen halen!

Of registreer je om te kunnen reageren.