Varkenshouderij

Nieuws 683 x bekeken 1 reactie

Initiative Tierhwohl gereed voor lancering

Damme/Münster - Per 1 januari volgend jaar gaat het Duits Dierenwelzijnsproject Initiative Tierwohl van start. Dat is de overtuiging van zowel het Deutsche Bauernverband (DBV) als belangenbehartiger ISN.

Honderd procent zeker is het nog niet. De mededingingsautoriteit moet nog akkoord gaan. Bij de ISN vertrouwen ze echter op een goed afloop. Ze baseren zich op uitspraken van de directeur-generaal van de mededingingsinstantie.

Verder houdt één van de deelnemende supermarktondernemingen, de Metro Group, nog een slag om de arm als het over de betalen bijdrage gaat. Het is de bedoeling dat supermarkten het varkensvlees een paar cent per kilo duurder maken, en de toeslag afdragen aan de boeren, zodat zij geld hebben om te investeren in het dierenwelzijn.

De Duitse Tierschutzbund, een organisatie met een maatschappelijk breed samengesteld ledenbestand, ziet weinig in Initiative Tierwohl. "Met Initiative Tierwohl erkent de sector eindelijk de problemen, maar om ze op te lossen, is meer nodig," verklaart de bond. De bond adviseert consumenten daarom zich door het project niet om de tuin te laten leiden.

In Boerderij weekblad volgende week een uitgebreid artikel met de stand van zaken rond Initiative Tierwohl.

Eén reactie

  • w v gemert

    Goed voorbeeld als alternatief voor die Brabantse gekheid :de BZV.

Of registreer je om te kunnen reageren.