VarkensNieuws

Brand varkensstal Aalten blijkt aangestoken

Aalten – De brand van donderdagavond in de nieuwe stal van Maatschap Van de Wolfshaar in de buurtschap Lintelo bij Aalten blijkt te zijn aangestoken. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Donderdagavond rond elf uur brak er een brand uit aan de achterkant van de stal. De brand kon snel worden geblust en de schade bleef beperkt. De 150 dieren die in de stal zaten konden worden overgebracht naar een andere stal.

Vorig jaar december was er op hetzelfde adres eveneens brand. De gloednieuwe stal die net twee dagen in bedrijf was, brandde tot de grond toe af en 350 dieren kwamen om. Brandstichting kon toen niet worden vastgesteld. De maatschap heeft op dezelfde plaats herbouwd en is dus nu weer door brand getroffen.

Volgens een woordvoerster van de politie is uit het onderzoek van de politie en de brandweer gebleken dat de brand is ontstaan in een lege ruimte aan de achterkant van de schuur. De brand kan niet zijn ontstaan door een technisch mankement of kortsluiting. De politie roept getuigen die donderdagavond iets verdachts hebben gezien of verdachte personen hebben gezien hun bevindingen te melden.

Eerder dit jaar, half mei, werd in de Duitse buurtschap Barlo vlak over de grens bij de Winterswijkse buurtschap Woold en de Aaltense buurtschap de Haart, eveneens brandstichting aangetoond bij een brand in een varkensstal. Bij die brand kwamen 3.000 varkens om.

Beheer
WP Admin