Varkenshouderij

Nieuws 1845 x bekeken 4 reacties

Westfleisch stopt met Aktion Tierwohl

Münster - Westfleisch stopt met zijn welzijnsprogramma onder het label Aktion Tierwohl. De Duitse vleesonderneming neemt deze stap omdat de vleesbranche als geheel in 2015 volgens plan ook van start gaat met een welzijnsprogramma, namelijk de Initiative Tierwohl.

Westfleisch verklaart dat dit sectorwijde programma mede van de grond komt als gevolg van het pionierswerk met het label Aktion Tierwohl. Dit draaide sinds 2011 en voorzag in premies voor de leveranciers die daaraan deelnamen.

Initiative Tierwohl voorziet eveneens in premies, maar niet in een label waaraan de producten die onder het programma tot stand zijn gekomen herkenbaar zijn. Van een meerprijs voor die producten is ook geen sprake. Waarnemers in Duitsland menen te weten dat Westfleisch met het eigen welzijnslabel stopt, omdat de bereidheid van de consument om meer te betalen nogal gering bleek.

Laatste reacties

 • krulsaart

  Verrassend!

 • niet

  goed, veilig en goedkoop meer wil de consument niet!!!

 • Broederijbrok

  Beste Niet, mee eens , maar wel omgekeerde volgorde. Altijd EERST goedkoop, dan veilig (dat is het anders ligt het niet in het schap) dan goed (veelal is dit smaak)

 • Jan van het Zand

  Zou een consument ook vlees van een zwart varken willen of alleen maar van een rozig varken? Nu zijn de wilde zwijnen bruin of als big gevlekt. Als dat maar niet tot discriminatie gaat leiden.
  Ga lekker aan de lijn mevrouw, eet geen vlees van een hangbuikzwijn, maar van een Springferkel. Kost wat meer, maar het is goed voor de figuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.