Varkenshouderij

Nieuws 1679 x bekeken 1 reactie

Rooijakkers niet in bestuur POV

Aarle Rixtel - Maarten Rooijakkers, voorzitter van de vakgroep varkenshouderij van LTO, gaat geen zitting nemen in het bestuur van de nieuwe Producentenorganisatie varkenshouderij (POV). Dat heeft hijzelf wereldkundig gemaakt.

Rooijakkers wil zich richten op de samenwerking met varkenshoudersvakbond NVV binnen het Verenigd Varkenshouderijplatform. De Producentenorganisatie varkenshouderij waar varkenshouders lid van kunnen worden, gaat taken overnemen van het Productschap Vee en Vlees dat wordt opgeheven. De organisatie is ruim twee weken geleden opgericht en Rooijakkers werd tot nu toe genoemd als beoogd bestuurder namens LTO, samen met zijn collega's Eric Douma (LTO Noord) en Mark Tijssen (LLTB). Namens de ZLTO zal nu Johan van Hal in het bestuur komen. Namens de NVV zullen voorzitter Ingrid Jansen, en Theo Duteweerd en Frank Donkers plaats nemen in het bestuur.

Eén reactie

  • w v gemert

    Hij heeft ter voorkoming van een afgang eieren voor zijn geld gekozen, en gelet op zijn standpunten van het laatste half jaar is dit ook de meest logische stap. Een bestuurslid van de POV die o.a. geen taak voor de POV ziet weggelegd ter verhoging van de opbrengst prijzen voor primaire sector verdient ook geen plek in de POV en wat mij betreft in geen enkel bestuur waar de belangen van de varkenshouders behartigd moeten worden.(lees zijn standpunt over BZV)

Of registreer je om te kunnen reageren.