Varkenshouderij

Nieuws 1966 x bekeken 2 reacties

NVV houdt alle opties open in furazolidon-affaire

Barneveld - Varkenshoudersvakbond NVV houdt alle opties op voor vervolgstappen in de furazolidon-affaire. De organisatie trekt hierin volledig samen op met LTO. Dat meldt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

De NVV vindt dat de veroorzakers van deze affaire moeten worden opgespoord en keihard worden aangepakt. De organisatie roept verder de voerindustrie op om verantwoordelijkheid te nemen. Toch wil Jansen niet zo ver gaan dat ze stelt dat de voerindustrie dat op dit moment te weinig doet, maar 'het kan altijd een tandje beter'.

Ook over eventuele schadeclaims wil de NVV zich nu nog niet uitlaten. "We wachten eerst af wat er vrijdag bekend wordt. Dan is er overleg met verschillende partijen uit de sector. Daarna zullen wij ons beraden over verdere stappen. Voor nu is het van belang om te benadrukken dat de varkenshouders geen blaam treft", aldus Jansen.

Laatste reacties

 • Elevage

  en de kalverhouders treft dan ook geen blaam???????

 • Ishtar

  Dit is ook de enige mogelijke en goede reactie.
  Ik mag hopen dat het wij gevoel, de sector, als gevoel een keer over is.
  Nevedi is de schakel van alle alle mogelijke problemen, immers dat is de kern van wat velen de vee industrie noemen.
  Daar zitten de geldstromen en belangen waar het systeem op gegroeid is, en voor nevedi zijn boeren bijzaak en een noodzakelijk kwaad.
  Altijd beschermt geweest door de wur omdat Aalt D. daar zat.
  Ik hoop dat het niet bij nvv prietpraat blijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.