Varkenshouderij

Nieuws 1003 x bekeken 1 reactie

Duitse mineralennormen varkens omhoog

Frankfurt am Main - De Duitse mestverordening wordt volgend jaar aangescherpt. Volgens landbouwbevorderingsmaatschappij Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) moeten daarmee straks vooral de varkenshouders met een hoge biologische productiviteit op het bedrijf rekening houden.

Dat blijkt uit de nieuwe mineralenemissietabellen die deze organisatie heeft gepubliceerd. De herziene tabellen voorzien in een maximale reproductiviteit van 28 gespeende biggen per zeug per jaar. Tot dusver lag de bovengrens in de tabellen op 22 biggen. Voor de vleesvarkenshouderij is de dagelijkse groei opgevoerd naar meer dan 850 gram per dag. In de oude tabellen was het maximum 800 gram. Verder differentiëren de nieuwe tabellen bij de voerinzet tussen universeel voer, stikstof- en fosfaatgereduceerd voer en sterk stikstof- en fosfaatgereduceerd voer. De oude tabellen werden opgesteld in 2005.

Eén reactie

  • pigs

    in hoeverre moeten Nederlandse voernormen en mestnormen aangepast worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.