Varkenshouderij

Nieuws 1272 x bekeken 4 reacties

Varkensprijs VS nadert record

Washington - De varkensprijs in de Verenigde Staten steeg maandag naar €1,97 per kilo geslacht gewicht. Daarmee nadert deze prijs het recordniveau van €2,04 per kilo van eind maart.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (UDSA). De VS-varkensnotering lag begin dit jaar nog op €1,23 per kilo. Daarna steeg die prijs in rap tempo naar de recordhoogde van €2,04 in maart als gevolg van de vele uitbraken van het diarreevirus Porcine Epidemic Diarrhea (PED). Dat niveau konden Amerikaanse slachterijen niet lang volhouden. Tussen eind maart en en de tweede helft van mei zakte de notering van de VS weer met 32 cent naar €1,72 per kilo door een krap aanbod.

Amerikaanse varkensslachterijen ondervinden nog steeds de gevolgen van de PED-uitbraken eerder dit jaar. Het aantal gevallen daalde de afgelopen weken fors. Amerikaanse bedrijven produceerden in mei met 844.000 ton varkensvlees 2 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal varkensslachtingen daalde met 6 procent naar 8,62 miljoen. De stijging van het slachtgewicht met 11 procent naar 130,1 kilo per vleesvarkens compenseerde het verlies aan slachtingen niet helemaal, blijkt uit cijfers van USDA.

Laatste reacties

 • massy

  Dat zijn toch niet de zeugen die ze aan het slachten zijn of hoe zit het 130kg voor een vleesvarken.

 • loeskk1

  Hoi Massy,

  het gaat om 130,1 kilo levend gewicht. Dat is 98 kilo geslacht gewicht. Anders kun je geen 844.000 ton varkensvlees produceren met 8,62 miljoen dieren.
  Groeten, loessk

 • tewe

  Dan wordt daar toch anders geslacht als ,hier zou 130.1 kg lev 104kg gaslacht zijn ,wie weet hoe dir zit?

 • pig1

  130kg is 104 kg geslacht in Canada in de usa halen ze de kop eraf zodoende kom je 7 kg lager uit

Of registreer je om te kunnen reageren.