Varkenshouderij

Nieuws 658 x bekeken

Varkensprijs VS evenaart record

Washington - De gemiddelde varkensprijs in de Verenigde Staten steeg dinsdag met 7 cent naar €2,04 per kilo geslacht gewicht ten opzichte van maandag. Daarmee is de recordnotering van 27 en 28 maart geëvenaard. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

De prijsstijging is een gevolg van het forse aantal uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED) eerder dit jaar. In maart bereikte dat aantal het hoogtepunt met ruim 300 stuks per week. Als gevolg daarvan neemt het aanbod vleesvarkens komende weken af bij Amerikaanse slachterijen.

USDA heeft zijn verwachting voor de gemiddelde Amerikaanse consumptie van varkensvlees voor 2014 vorige week verhoogd naar 20,96 kilo per hoofd van de bevolking. In mei verwachtte het nog een consumptie van 20,77 kilo. Ondanks de recordhoge varkensprijs eten Amerikaanse consumenten dus naar verwachting meer varkensvlees. Die stijging is onder meer een gevolg van de sterke stijging van de prijs voor rundvlees in de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.