Varkenshouderij

Nieuws 974 x bekeken 1 reactie

Varkenspestalarm in megaslachterij Danish Crown

Horsens - In de slachterij van Danish Crown in het Deense Horsens is vrijdagmorgen varkenspestalarm ingesteld.

Veterinairs zijn bezig met nader onderzoek nadat er bij varkens symptomen werden waargenomen die kunnen duiden op varkenspest. Eind april rees bij Danish Crown eveneens de verdenking dat het virus had toegeslagen. Het betrof toen een andere slachterij. Enkele dagen later kon het alarm worden afgeblazen. In Horsens wordt momenteel wel doorgewerkt maar er gaat niets meer in of uit. Deze slachterij is de veruit grootste van het concern. Vorig jaar kwamen er ruim 4,8 miljoen varkens aan de haak.

Eén reactie

  • franna

    onmogelijk dat er in denemarken ook maar een mogelijkheid bestaat van een aangifte plichtige dierziekte. Vals Alarm!!!! Stel je voor dat denemarken geen levende varkens meer kan exporteren. Nogmaals vals Alarm!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.