Varkenshouderij

Nieuws 964 x bekeken

Russische importstop Amerikaanse varkens

Moskou - Rusland heeft een importstop doorgevoerd voor levende varkens uit de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Dat meldt Rosselkhoznadzor, de Russische veterinaire autoriteit. De maatregel betreft ook een verbod op de import van onbehandelde bloedproducten voor gebruik in diervoeders. Rusland neemt de maatregelen in verband met de PED-epidemie in Noord-Amerika.

In de Verenigde Staten zijn tot half mei 6.804 gevallen van de ziekte aangetoond, sinds mei vorig jaar, zo meldt Meatingplace.com. Het aantal uitbraken per week vertoont nu een dalende lijn. In de week van 3 tot 10 mei werden er 189 gevallen aangetoond. Dat was het laagste aantal sinds begin januari. Half februari was de piek in het aantal wekelijkse gevallen van 315. Er zijn naar schatting het afgelopen jaar zo'n 7 miljoen varkens gestorven door het virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.