VarkensNieuws

Hernieuwde belangstelling droogvoerbak

Hulsel – Vleesvarkenshouders tonen weer interesse voor droogvoerbakken om hun varkens uit te voeren.

Dat signaleert Geert Renders, verkoper van Kouwenbergh Machinefabriek, producent van Stalko Voederbakken. Dit jaar verkocht hij bij drie nieuwe stallen droogvoerbakken. De hoge relatief voerprijzen van de afgelopen jaren vormen volgens Renders de aanleiding om bij nieuw- of verbouw voor droogvoerbakken te kiezen en niet voor brijbakken. Volgens Renders is er beduidend minder voervermorsing met droogvoerbakken. Bij investering maakt de keuze voor droog- of brijvoer niet uit, aldus Renders.

De brijbak raakte jaren geleden in zwang omdat zonder drinknippel in het hok de vermorsing van water sterk afnam en de brij tot beter technische resultaten leidde. Deze voordelen zijn achterhaald, stelt Renders. Het mengvoer is smakelijker dan vroeger en met een goede drinkbank onder de nippel is watervermorsing geen probleem meer.

Branchegenoten onderstrepen de woorden van Renders. Verkoper Daniël van Tolij van Laka stalinrichting merkt ook dat er heel voorzichtig wee belangstelling voor droogvoerbakken ontstaat. Nog een paar voordelen van droogvoerbakken zijn volgens Jochem Adams van stalinrichter Vereijken Hooijer het arbeidsgemak en de ongevoeligheid voor storingen. “Ze gaan niet verstopt zitten en staan altijd goed afgesteld.”

Beheer
WP Admin